2020-05-29 05:30Pressmeddelande

Nytt projekt med aktivitetsbanor till särskolor startar i Svalöv

Tim Nedrup målar i Svalöv.
Foto: Mikaela BjarveTim Nedrup målar i Svalöv. Foto: Mikaela Bjarve

Emrahus som konceptutvecklar och bygger LSS-bostäder har startat upp ett projekt där fem skolor ska få en aktivitetsbana målad på skolgården. Först ut är grundsärskolan i Svalöv.

 

På skolgårdar finns ofta flera olika klätterställningar, balansbrädor och annat kul för barn i många åldrar. Men för den som inte har lika bra balans eller motorik kan det kännas läskigt eller farligt med de traditionella lekplatserna. Därför är en målad bana på marken ett riskfritt och roligt alternativ.

 

Street art-konstnären Tim Nedrup, eller Tim Timmey som han också kallar sig, har gjort många aktivitetsbanor på skolgårdar i hela landet. Till sin hjälp har han landskronakonstnären Kim Berkhuizen. Barnen på grundsärskolan fick också lämna önskemål på vad de ville ha med i banan.

 

­– Det känns jättekul att grundsärskolan ska få stå för något här på skolgården. Vi jobbar med inkludering och gemenskap på skolan, och här kommer alla barnen kunna delta tillsammans och vara delaktiga i något de klarar av. De kommer få en upplevelse av att balansera eller hoppa utan att riskera att trilla och slå sig, säger Malin Thornberg som är speciallärare på grundsärskolan.

 

För Emrahus del känns projektet som en naturlig vidareutveckling av andra aktiviteter de gjort tidigare. Emrahus är bland annat sponsor åt flera idrottsföreningar som har verksamhet för barn med funktionsnedsättningar.

 

– Fysisk aktivitet är jätteviktigt och här handlar det ju dessutom om att barnen ska kunna leka och ha kul precis som alla andra, vilket känns som en självklarhet. Det ska bli spännande att få se alla dessa färgglada aktivitetsbanorna på skolgårdarna, säger Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus.  

 

Är du lärare, elev eller anhörig till någon som går på en särskola? Kontakta Emrahus om ni är intresserade av att få en aktivitetsbana målad på er skolgård! Skicka ett mail till mikaela@emrahus.se och skriv vad du heter, vad skolan heter och vart den ligger.

 Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen