2021-06-14 05:00Pressmeddelande

Emrahus och Ersta Diakoni inviger nytt LSS-boende i Vallentuna

Invigning i Vallentuna. 
På bild: Mathias Laurentz, Områdeschef LSS på Ersta diakoni och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Foto: Mikaela BjarveInvigning i Vallentuna. På bild: Mathias Laurentz, Områdeschef LSS på Ersta diakoni och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus. Foto: Mikaela Bjarve

Den 1 juni klipptes bandet framför det nya LSS-boendet i Vallentuna. Projektet är dubbelt upp speciellt för Emrahus del. Förutom att det är det första projektet i samarbete med Ersta Diakoni så är det även det första boendet man kommer att fortsatt äga och förvalta.

Emrahus gick tidigare i år ut med nyheten att Balder gått in som delägare och att de i fortsättningen kommer att behålla de boenden de bygger, istället för att avyttra dem efter färdigställande som tidigare.

Gruppboendet i Vallentuna som Ersta Diakoni kommer att driva verksamheten i blir således det första som Emrahus kan behålla.

- För oss är detta boende nummer arton, men det känns såklart extra speciellt med just denna invigning. Både att ha med Ersta Diakoni, som är superengagerade, för första gången men även att detta blir vårt första riktiga Emrahem. Vi har ju jobbat in i det sista för att få allt klart och det lyckades trots leveransproblem på grund av både pandemi och strul på Suezkanalen, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Ersta Diakonis områdeschef för LSS, Mathias Laurentz, klipper bandet och därmed är boendet invigt. Här kommer sex stycken hyresgäster kunna flytta in i varsin tvåa på 45 kvadratmeter. Alla lägenheter har ett fullt utrustat kök, egen uteplats, separat sovrum och ett stort badrum. I boendet finns också gemensamma utrymmen och personalutrymmen med pentry, kontor och vilrum.

Mathias Laurentz från Ersta Diakoni är nöjd med samarbetet med Emrahus.

- Det har känts jättebra. Det har varit pålitligt och tryggt hela vägen. LSS är en ny satsning för oss och detta blir vårt tredje boende. Vi ser fram emot inflyttningen och att kunna ge hyresgästerna ett fint och mänskligt boende med rätt stöd, säger Mathias Laurentz.

För Emrahus och Ersta Diakoni kommer det bli fler projekt ihop. Till hösten står ytterligare ett boende klart, även detta i Vallentuna.


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Sedan dess bygger vi endast certifierade passivhus. Vi brinner för att vara bäst på LSS-hem och vill vara med och bygga bort den enorma bostadsbrist som finns inom LSS. Vår ambition är att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen