2021-09-14 05:00Pressmeddelande

Ännu ett gruppboende klart för inflyttning i Vallentuna kommun

Det nya gruppboendet i Vallentuna.Det nya gruppboendet i Vallentuna.

Förra veckan kunde Emrahus klippa bandet och inviga gruppboende nummer tre i Vallentuna, som blir det 19:e boendet för Emrahus totalt. Det är dessutom det andra boendet som uppförs åt Ersta Diakoni.

I april förra året blev Emrahus första gruppboende i Vallentuna klart, som ligger i Lindholmen. Tidigare i år stod ett andra boende färdigt och nu alltså även nummer tre.

Alla tre boenden är på ett plan och har 6 lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Lägenheterna är tvåor på 45 kvadratmeter med fullt utrustat kök och egen uteplats. Alla lägenheter uppfyller utökad tillgänglighet.

Det senaste ligger i Körlinge och blir det andra boendet Emrahus kommer att fortsatt äga och förvalta. Detta efter en ny strategi som klubbades igenom i årsskiftet.

- Sverige har en enorm brist på LSS-bostäder och det känns kul att vi kunnat bidra till att totalt 18 personer i Vallentuna inte längre behöver vänta på en lägenhet. Vi vet att de är i goda händer hos Ersta Diakoni och nu när vi är ägare och förvaltare av boendet ser vi fram emot att följa dem de kommande åren, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet i Körlinge vänder sig till personer i personkrets 2 och snart är det dags för de första hyresgästerna att flytta in i sina nya lägenheter.

- Det har varit ett lyckat projekt och vi är väldigt nöjda med hur fin miljön runt huset blivit. Personkrets 2 är en ny målgrupp för oss, som t.ex. kan innebära personer med tidig demens. Det ska bli kul att komma i gång med verksamheten och ta emot de nya hyresgästerna. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med Emrahus, säger Mathias Laurentz som är områdeschef för LSS på Ersta Diakoni. 


Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Sedan dess bygger vi endast certifierade passivhus. Vi brinner för att vara bäst på LSS-hem och vill vara med och bygga bort den enorma bostadsbrist som finns inom LSS. Vår ambition är att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
Kommunikatör
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen