2020-10-05 05:01Nyheter

Väse utanför Karlstad får ett nytt gruppboende

Karlstad, Väse.
Foto: Sofia Röjder.Karlstad, Väse. Foto: Sofia Röjder.

Sex personer med funktionsvariationer kan snart flytta in i det nya boende som blev invigt i fredags. På gruppboendet har alla hyresgäster en lägenhet med egen uteplats, och personal kommer finnas tillgänglig dygnet runt.

Personal från Emrahus som konceptutvecklat och byggt boendet samlades tillsammans med representanter från Ambea och Nytida utanför entrén. Det är Nytida som ska driva verksamheten i gruppbostaden.

- Nu är detta vårt femtonde boende vi inviger och nog det jag känner mig mest stolt över hittills. Jag hoppas att de som ska flytta in här snart också kommer känna sig stolta över sin lägenhet. En har ju faktiskt redan flyttat in på sätt och vis, säger Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus.

Faktum är att det hittades en groda på tomten som Emrahus blev tvungna att fixa en damm åt. Grodor är som känt fridlysta, och därför har just denna grodan fått kanske världens lyxigaste uppgradering från en grop i marken på tomten till en stor och fin damm.

Och förhoppningsvis blir ännu mer djur kring boendet.

- Vi hoppas på att kunna ha en inriktning med djur och odling här. Tanken är att ha höns och kaniner, men hyresgästerna ska få vara med i uppbyggandet och bestämma hur vi ska använda ytorna. Det finns ett par uthus som behövs rustats upp, så det ska dem också få vara med och bestämma vad för kreativt vi ska hitta på där, säger Ulrica Hamberg Lidén som kommer att vara gruppchef på boendet.

Alla lägenheter är på 45 kvadratmeter med ett stort och rymligt badrum, sovrum, egen uteplats, och kök och allrum med öppen planlösning.

Senare i år kommer ett andra boende i Karlstad från Emrahus – också i Väse ­– att stå klart.


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve