2021-04-20 05:15Nyheter

Snabb inflyttning för hyresgästerna i nytt gruppboende

Jennie Lewén och Joakim Cederberg på Stenåsa omsorg klipper bandet.Jennie Lewén och Joakim Cederberg på Stenåsa omsorg klipper bandet.

För Emrahus – som nu byggt 17 LSS-boenden – hör det inte till vanligheterna att kunna bjuda in hyresgästerna till invigningen. Förra veckans invigning i Bräkne-Hoby var faktiskt den första. Där har intresset varit väldigt stort och alla sex lägenheter är redan uthyrda.

I vanliga fall påbörjas processen med att visa och hyra ut lägenheterna först när boendet är klart, men här var det alltså klart redan vid invigningen den 31 mars. Veckan efter påsk börjde de första hyresgästerna att flytta in.

Verksamheten i boendet kommer drivas av Stenåsa Omsorg, ett bolag som startades just för detta boende. Tanken är att ha en hälsoprofil på boendet, med en del gemensamma aktiviteter.

- De som ska bo här känner varandra sedan tidigare då de gått på samma skola, så vi hoppas på att ha många roliga aktiviteter ihop. Vi vill både kunna tillgodose individens behov men även gruppens, säger Jennie Lewén som är en av Stenåsas grundare.

Boendet ligger i Bräkne-Hoby, bara ett stenkast från matbutik och tågstation där Öresundståget stannar.

- Det ska bli spännande att följa upp och höra hur alla trivs. Det är ett bra läge och fina material inne i boendet. Detta är t.ex. första boendet vi bygger som har matta i korridoren. Det blir väldigt ljuddämpande och behagligt men ger även en lyxig hotellkänsla, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Sedan dess bygger vi endast certifierade passivhus. Vi brinner för att vara bäst på LSS-hem och vill vara med och bygga bort den enorma bostadsbrist som finns inom LSS. Vår ambition är att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen