2020-03-27 14:16Nyheter

Nya LSS-lägenheter klara i Nyköping

Irene Magnusson på Nytida klipper bandet på invigningen.

I onsdags hölls invigning av ännu ett Emrahem, nummer tolv i raden. Detta gruppboende ligger i Svalsta i Nyköping och har plats för att sex personer ska kunna flytta in.

Innan bandet klipps samlas alla utanför entrén. Emrahus VD Robin Berkhuizen berättar att detta är ett av få gruppboenden de byggt där ingen granne överklagat bygglovet.

- Tyvärr är det ovanligt. Jag tror det främst är på grund av okunskap som man överklagar. Argumenten brukar vara att värdet på deras hus ska sjunka vilket såklart inte stämmer. Vi har också fått höra att personerna som ska flytta in här kan vara farliga, vilket bara gör mig förbannad rent ut sagt. Vi har försökt motverka detta genom att informera i området i samband med bygglovet, vilket vi har märkt hjälper, säger Robin Berkhuizen.

Men här i Nyköping har alltså ingen överklagat. ”Så var snäll mot grannarna!” uppmanar Robin skämtsamt. Sedan lämnar han över den stora saxen till verksamhetschefen Irene Magnusson på Nytida som klipper bandet.

- Det känns spännande att få vara med från början. Det är speciellt med ett helt nybyggt boende, nu kan vi lära oss tillsammans, säger hon.

Kollegan Anton håller med.

- Det kan nog skapa delaktighet både för oss i personalen och de boende att få vara med från början. Det känns jättekul att få skapa ett hem för de som ska bo här. Det är ju anledningen till att vi är här, säger enhetschef Anton Jensen.

 

Emrahus konceptutvecklar och bygger Emrahem - kloka och schyssta LSS-bostäder. Emrahus har sitt kontor i Häljarp utanför Landskrona. 


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen