2020-07-08 05:01Nyheter

Martin Larsson är nya styrelseledamot i Emrahus AB

Martin Larsson, ny styrelseledamot i Emrahus. Martin Larsson, ny styrelseledamot i Emrahus.

Emrahus som konceptutvecklar och bygger LSS-bostäder med passivhusteknik utökar sin styrelse med ytterligare en ledamot.

Martin Larsson har lång erfarenhet inom bankvärlden, där han jobbat med både nationell och internationell bankverksamhet. Sedan 2018 är han finanschef på K-Fastigheter och även vice VD sedan 2019. Innan dess var han chef för Danske Banks finanscenter i Malmö.

Emrahus VD Robin Berkhuizen tror att Martins energi och driv kommer vara ett bra tillskott.

- Jag känner Martin sedan ett par år tillbaka och vet vilka kompetenser och vilken kraft han kan bidra med. Han är ett fantastiskt bollplank. Martin kommer komplettera den befintliga styrelsen bra med sina kunskaper inom fastighetsfrågor ur ett ekonomiskt perspektiv. Jag känner mig både stolt och ärad att han vill vara med i Emrahus-teamet, säger Robin Berkhuizen.

Emrahus LSS-bostäder är utvecklade med de som ska bo och arbeta i husen i fokus, något som lockade Martin.

- Jag kom i kontakt med Emrahus för ungefär fem år sedan och tycker att de verkligen gör skillnad för dem som bor i husen vilket är väldigt viktigt. Det märks att det är ett företag som brinner för detta. Just kombinationen av fastigheter som jag gillar och det sociala ansvarstagande var det som fångade mitt intresse, säger Martin Larsson.

Emrahus styrelse består sedan tidigare av Arne Bernroth (ordförande), Håkan Eksandh, Sven Landelius, Mats Jacobson och VD:n Robin Berkhuizen.


Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen