2019-12-12 14:21Nyheter

Invigning av nytt serviceboende i Lund

Den 6:e december skålades det på Emrahus kontor i Häljarp. Det var dags att inviga ännu ett LSS-boende, eller Emrahem som dem kallas. Det elfte LSS-boendet är kanske ingen milstolpe som så många firar, men detta vad däremot det första serviceboendet som Emrahus stolt kunde lämna över till kund.

Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, håller ett kort tal utanför i den kalla vinterblåsten i Vallkärra där boendet ligger. De många inblandade tackades och Robin konstaterar att det är värt att fira varenda boende som invigs, för det innebär att någon får flytta hemifrån och möjlighet till ett självständigare liv. Sedan klipps bandet av verksamhetschefen Sara Tamai från Attendo som ska driva boendet.

- Det känns lyxigt att när man kommer in här på vändplatsen framför boendet. Man har liksom gjort det lilla extra, med detaljer som fönster som går från golv till tak. Det ligger också väldigt lugnt och fint, vilket är viktigt för de som ska bo här sedan. Många med autism kan bli stressade av alla intryck som finns i stadsmiljö, säger hon.

Under rundvandringen i en av boendets åtta lägenheter är det många som konstaterar att ”här skulle man kunna bo”. Lägenheterna har panoramavy över åkrar som blommar med raps på våren. Varje lägenhet har också en egen uteplats.

- Det är viktigt att det känns som ett riktigt hem utan några institutionella markörer, så att den som flyttar in här kan känns stolthet över sitt hem. Det är också därför vi stylar fotograferar en lägenhet, precis som man gör med vilken nybyggd bostad som helst, säger Robin Berkhuizen.

 

Emrahus konceptutvecklar och bygger Emrahem - kloka och schyssta LSS-bostäder. Emrahus har sitt kontor i Häljarp utanför Landskrona. 


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen