2020-08-06 05:01Nyheter

Fortsatt samarbete möjliggör gratis dans för barn med funktionsvariationer

Moa Nordin, verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.Moa Nordin, verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Förra året startade Landskrona Dansstudio, med stöd av Emrahus, upp en grupp för barn med funktionsvariationer som heter dans för alla. I år fortsätter kursen vara kostnadsfri för barnen.

Kursen har två grupper, en för barn mellan 6–12 år och en för de som är 12 år och äldre. Fokus ligger på att skapa gemenskap och en trygg plats att lära känna sin kropp genom rörelse, bygga självförtroende och såklart ha kul.

Emrahus bygger trygga och anpassade bostäder för personer med funktionsvariationer. De stöttar en rad lokala idrottsföreningar som har verksamhet för barn och vuxna i den målgruppen.

- Vi känner oss stolta över att få vara med och bidra till att kursen fortsätter och att den är kostnadsfri. Denna målgruppen hamnar ofta utanför förenings- och idrottsliv så det känns jättekul att kunna bidra till att dans kan bli tillgängligt för alla, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Moa Nordin är verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och ser fram emot terminen.

- Vi är otroligt tacksamma för detta samarbetet. Vårt mål är att alla ska ha möjligheten att få uppleva dansglädje och vara en del av en gemenskap, och detta för oss närmare det målet, säger hon.


Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve