2019-05-31 12:03Nyheter

Åttonde LSS-hemmet står klart

Emrahus åttonde LSS-hem, eller "Emrahem", står nu klart i Örebro och invigs idag.

Konceptet för alla Emrahem är framtaget tillsammans med experter, så som psykologer och en neurodesigner. Huset i Örebro är på 1 plan och innehåller 6 lägenheter med egna uteplatser, gemensam lounge och personalutrymme.

- Nu är det 6 personer till i Örebro som inte behöver stå i kö i väntan på en egen lägenhet längre. Det känns såklart lika fantastiskt varje gång vi kan inviga ett nytt Emrahem, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus. 

LSS-hemmet, som är byggt som ett passivhus, ligger i stadsdelen Almby och kommer att drivas av Team Olivia. 


Ämnen: Nya LSS

Om Emrahus

Emrahus bygger kloka och schyssta LSS-hem framtagna med hjälp av några av landets främsta experter. Vi har tänkt till både en och fem gånger extra för att kunna bygga framtidens bostäder. Våra LSS-hem har inte bara tagit hänsyn till fysisk tillgänglighet utan har även ett stort fokus på ljud, ljus och lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt vilket minskar stress och konflikter. Emrahus resa började redan 2007 som en husleverantör med fokus på energieffektiva och väldesignade villor. All kunskap om hur man skapar ett hem har vi sedan tagit med oss in i arbetet med LSS-hemmen. 2014 blev vårt första LSS-hem certifierat enligt den internationella standarden, vilket gör det till Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Emrahus ambition är inte att bli störst – vi brinner för att vara bäst på LSS-hem. Vi ska alltid jobba nära boende, personal och kloka experter för att hela tiden ligga i framkant när det gäller att utveckla genomtänkta och energisnåla LSS-hem med den boende i fokus.

Kontaktpersoner

Mikaela Bjarve
PR- och kommunikationsansvarig
Mikaela Bjarve
Robin Berkhuizen
VD
Robin Berkhuizen

Relaterade nyheter